lauantai 12. huhtikuuta 2014

Das Edelweiss

Saavuin Berliiniin kuuden jälkeen illalla. En ollut syönyt mitään koneessa ja myöskään T. ei ollut päivän aikaan ehtinyt syömään muuta kuin aamiaiset, joten lähdimme hetimiten syömään. T. oli viikon aikana syönyt jo kerran parsaa Alabarissa, mutta annos oli ollut pettymys, joten toive oli saada tänään parampaa. Ajattelimme aluksi matkata lähteen kokeilemaan Schildkröteä Uhlandstarassella. Matkalla nälkä yltyi kuitenkin niin kovaksi, että päätimme jäädä jo Görlitzer Bahnhofilla ja suunnistaa Das Edelweisiin.




















Das Edelweiss oli melkoisen täynnä ja suurin osa asiakkaista oli tullut nimenomaan syömään. Olimme aikaisemmin ainoastaan juoneet täällä, mutta T. oli käynyt täällä viikolla kollegoidensa kanssa ja myös silloin paikalla oli ollut paljon ruokailijoilta ja annokset olivat näyttäneet hyviltä.


























Minä suhtauduin hieman epäluuloisesti, mutta olin onneksi väärässä. T:n gordon bleu parsalla ja minun leike wieniläiseen tapaan niinikään parsan kanssa olivat kumpikin oikein maukkaita. Tuhtia saksalaista perusruokaa, ei mitään ihmeellistä, mutta juuri sopivaa tähän saumaan, samoin kuin rieslingit ja grauburgunderit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti